Da li je potrebna pomoć?

Bosch HomeCom Easy aplikacija

Upravljajte Bosch proizvodima za grejanje i hlađenje putem aplikacije

Svi vaši uređaji u jednoj aplikaciji

Jednostavna i intuitivna kontrola, čak i sa velike udaljenosti

Uz HomeCom Easy aplikaciju za Bosch kotlove za grejanje, toplotne pumpe i klima uređaje, upravljanje temperaturom u vašem domu nikada nije bilo lakše!

Maksimalna udobnost u svakom trenutku

Podesite željeni režim rada ili izaberite vremenski program za maksimalnu udobnost u bilo kom trenutku.

Obaveštenja– bićete u toku sa novim informacijama uz pomoć prikaza statusa

Ovde su prikazana rešenja u slučaju eventualnog kvara.

Preuzmite aplikaciju HomeCom Easy

Pregled kompatibilnih proizvoda

Ispod ćete pronaći listu proizvoda koje možete da kontrolišete pomoću aplikacije Bosch HomeCom Easy. Za povezivanje je potreban pristupni modul (dodatna oprema).

Klimatizacija
Climate 3000i
Klimatizacija
Climate 5000i
Klimatizacija
Climate 6000i
Klimatizacija
Climate Class 8000i
Toplotne pumpe vazduh/voda
Compress 3000 AWS
Toplotne pumpe vazduh/voda
Compress 6000 AW

Odgovori na najčešća pitanja

Instaliranje i prijava

Aplikacija je dostupna u App Store-u i u Google Play Store-u.

Podržavamo iOS11 i novije sisteme kao i Android 6.0 i novije sisteme.

Aplikacija je optimizovana za primenu na smart telefonu, ali može da se instalira i na tablet računarima.

Kako bi vas zaštitili, moramo znati da ste baš vi ovlašćeni za upravljanje vašim uređajem. Korisnički nalog obezbeđuje da samo ovlašćeni korisnici mogu da pristupe svojim uređajima i njima upravljaju.

Obrađujemo isključivo informacije koje su nam zaista potrebne kako bi vam omogućili pristup vašim uređajima na daljinu. Više informacija ćete naći na aplikaciji pod Informacijama i na internetu u našim uputstvima Uputstva o zaštiti podataka .

Naravno. Svako ko želi da ima pristup sistemu može da preuzme aplikaciju, izradi Bosch-nalog i doda uređaje aplikaciji.

Moguće je samo resetovanje na fabričke postavke. Prilikom resetovanja na fabričke postavke brišu se sve informacije spremljene u pristupnoj tački i uklanjaju svi korisnici povezani sa pristupnom tačkom. To je moguće obeležavanjem stavke „Uređaji“ -> Kliknite na resetovanje na fabrička podešavanja i sledite dalja uputstva navedena u aplikaciji.